Uncategorized

„Donald Trump sa snaží zachovať úlohy výroby vozidiel v USA“

najsilnejší, najproduktívnejší a provokatívny jednotlivec vo svete automobilov v posledných týždňoch? Táto osoba bola – a môže byť naďalej – Donald „DJ“ Trump.
Láska alebo nenávidte muža, ktorý sa tento týždeň slávnostne otvoril ako americký prezident, je majstrom manoeuvrer a silou pre zmenu (niektoré dobré, niektoré zlé). Druh vole, ktorý to jednoznačne zvládne. Dosiahol veľa, ešte predtým, ako sa formálne prepadol a robil svoj prvý správny pracovný deň ako prezident.
Reklama – článok pokračuje nižšie

• Autá najlepšie svetového vodcu
Pre začiatočníkov, pár minút po tom, čo bol 8. novembra vyhlásený za zvoleného prezidenta, založil nerozbitný sľub, že jeho prichádzajúci režim utratí miliardy na cestné, mostné a tunelové diela určené na pomoc používateľom cestnej premávky a americkému stavebnému priemyslu. Firmy a pracovníci z iných krajín sa nemusia uplatňovať!
O niekoľko týždňov neskôr v skutočnosti šikanoval Ford, aby zastavil stavebné práce v teraz opustenom závode vozidiel spoločnosti v Mexiku. Nie je s tým spokojný, dokonca varuje Toyota (japonská firma!), Že musí tiež dôkladne premýšľať pred „vývozom“ pracovných miest amerických pracovníkov na juh od hranice.
Trump určite naznačuje tarify alebo finančné sankcie, ktoré by mohli vyhodiť na niektoré autá GM, Ford a Chrysler/Fiat, ak sú postavené v Mexiku, čo núti rozhodnutie spoločnosti Ford opustiť svoj najnovší mexický továreň/náborové programy a priniesť tieto pracovné miesta „späť“. do USA. DJ nemá rád „pracovné miesta v USA Auto Workers“, ktoré idú do Kanady. Inak povedané, chce zachovať a vytvárať úlohy výroby vozidiel v Severnej Amerike – dobre, pokiaľ sú vo vnútri trochu známej ako USA.
• Najlepšie americké autá všetkých čias
Prečo by sme sa mali starať? Pretože ďalším nacionalistickým krokom DJ môže byť namietať proti „vyváženiu“ pracovných miest v USA, napríklad do Talianska, kde Chrysler/Fiat nedávno začal budovať „americké“ džípy. A čo urobí z Británie, kde Ford používa Britov – nie Američanov – na výstavbu miliónov motorov pre seba, Volvo, JLR a ďalšie? Mohol by zaviesť pokuty na niektorých Jaguaroch poháňaných Fordom a Land Rovers, ktoré sú odoslané do USA, pretože Ford mal temeritu postaviť tieto motory mimo štátov?

Nikdy nezabudnite, DJ je nacionalista, nie internacionalista. Myslí si na domácom trhu, nie na celom svete. Toto myslenie by mohlo spôsobiť veľké problémy pre obchod, v neposlednom rade s výrobou motorov, čo je a musí zostať, jedným z naj globálnejších odvetví na planéte.
Myslíte si, že Donald Trump urobí dobré alebo zlé pre americký automobilový priemysel? Dajte nám vedieť v komentároch nižšie …