Uncategorized

„Správa o emisiách DFT v hodnote 1 milióna GBP hovorí, že nič, čo sme už nevedeli“

, na začiatku roka, objavil som sa pred výborom pre výber Carry, ktorý hovoril o systéme schválenia typu. Ako som uviedol, línia výsluchu bola nevyspytateľná, ale zvyčajne sa akceptovalo, že súčasný program testovania emisií bol úplne nedostatočný, pretože výsledky, ktoré priniesla, v žiadnom prípade neodrážali to, čo automobily produkovali v denných podmienkach v reálnom svete.
Reklama – krátky článok pokračuje nižšie

Minulý týždeň, ministerstvo správy pre Carry Report uzavrelo presne to isté, za cenu 1 milión GBP pre daňovníka. Skvelé! Teší sme, že sme to vyčistili.
Okrem flippancy, nie je možné poprieť emisie, ktoré zostávajú horúcou témou. Iba v poslednom týždni sme videli, že holandskí poslanci prenášajú do roku 2025 návrh na zákaz benzínu a nafty automobilov, aby pomohli znížiť emisie.
V USA spoločnosť VW poskytla nakupovanie automobilov postihnutých v škandále Dieselgate, zatiaľ čo majiteľ spoločnosti Mercedes Daimler začal vyšetrovanie toho, ako uvádza emisie svojich automobilov. A v Japonsku sa Mitsubishi priznal k falšovaniu údajov o emisiách, aby sa zlepšila údaje o spotrebe paliva.
Každý príbeh živí verejný záujem o túto tému. Existuje teda argument, že sonda DFT, ktorá zistila, že úrovne NOX môžu byť šesťkrát vyššie v používaní v reálnom svete ako v testoch-a že výrobcovia automobilov, VW Apart, v skutočnosti neurobili nič zlé, aby optimalizovali svoje automobily pre testy- boli peniaze dobre vynaložené.
• Nezávislé testy odhaľujú najlepšie a najhoršie automobily nafty pre emisie NOx
Snažím sa súhlasiť. Áno, mohlo by to ponúknuť určitý stupeň transparentnosti spotrebiteľom, pretože priemysel sa snaží obnoviť dôveru spotrebiteľov.
Ale každý, kto nasledoval tento príbeh, sa dozvedel nič nové. V týchto očiach bola všetka správa, ktorá slúžila, opäť zdôraznila, ako laxní zákonodarcovia a výrobcovia umožnili programu, ktorý nie je vhodný na to, aby zostal tak dlho na mieste.
Čím skôr existuje nový testovací systém, tým lepšie – ale nepotrebovali sme vyšetrovanie 1 milión GBP, aby sme to povedali.
Súhlasíte alebo nesúhlasíte s Grahamom? Zanechajte nám komentár nižšie …